Grapat

Grapat begon als idee na de geboorte van hun eerste kind, Lola. Ze beseften dat ze eigenlijk geen kant-en-klare speelgoed nodig had om te spelen; ze gebruikte haar vindingrijkheid om alledaagse voorwerpen in alles te veranderen wat ze maar wilde. Toen ze zagen hoe gelukkig ze was, begrepen ze dat aanwezig zijn, haar behoeften observeren en dagelijkse voorwerpen aanbieden om aan die behoeften te voldoen, eigenlijk het belangrijkste was. Na de geboorte van hun tweede, Tomàs, verhuisden ze van de grote stad naar het platteland, naar het ouderlijk huis van Jordi. Daar konden ze eindelijk de langzamere levensstijl integreren waar ze naar verlangden. Lees meer »

Resultaat 1–32 van de 42 resultaten wordt getoond

Grapat

Grapat begon als idee na de geboorte van hun eerste kind, Lola. Ze beseften dat ze eigenlijk geen kant-en-klare speelgoed nodig had om te spelen; ze gebruikte haar vindingrijkheid om alledaagse voorwerpen in alles te veranderen wat ze maar wilde. Toen ze zagen hoe gelukkig ze was, begrepen ze dat aanwezig zijn, haar behoeften observeren en dagelijkse voorwerpen aanbieden om aan die behoeften te voldoen, eigenlijk het belangrijkste was. Na de geboorte van hun tweede, Tomàs, verhuisden ze van de grote stad naar het platteland, naar het ouderlijk huis van Jordi. Daar konden ze eindelijk de langzamere levensstijl integreren waar ze naar verlangden.

Ze begonnen met het maken en spelen met hout, en langzaam maar zeker veranderde het familiehuis in een volledig operationele werkplaats. Ze maakten de stukken met machines in de schuur waar vroeger een ezel woonde, en kleurden ze met de hand in de keuken waar Jordi’s oma heerlijke maaltijden bereidde. Op dat moment werd onze droom werkelijkheid: ons eigen bedrijf. Grapat betekent “een handvol” in het Catalaans, de taal van het land. Het eenvoudige idee achter dit bescheiden project was om een handvol losse stukken met de grootste zorg in hun handen te dragen en ze met dezelfde liefde aan de handen van kinderen aan te bieden.

Sinds de oprichting in 2015 is Grapat enorm gegroeid, wereldwijd verspreid naar meer dan 62 landen en elk jaar meer productieruimte nodig hebbend. Maar het blijft nog steeds – en zal altijd zijn – een familieproject. Het is de belichaming van hun manier van leven en de visie op de toekomst waar ze in geloven. Daarom zorgen ze ervoor alsof het een ander kind in de familie is. Ze blijven nieuwe stukken en prototypes maken van klei of bijenwas, ze communiceren nog steeds met de wereld met hun eigen authentieke stem, en ze blijven hun stukken in-huis met de hand kleuren. Zij ZIJN Grapat, en de dingen zouden gewoon niet anders kunnen zijn.

Hout is hun element. Het is warm en levendig; het is zacht en tegelijk robuust. Zijn onregelmatige vormen en onvolmaakte patronen maken het uniek en werkelijk mooi in onze ogen. De textuur draagt een schat aan informatie en verborgen verhalen die wachten om ontdekt te worden door de zintuigen van elk kind. In de loop der tijd zal het hout subtiele deuken en littekens krijgen, en dat betekent dat het zijn doel heeft bereikt: kinderen voorzien van urenlang vrij en open spel, en dat waarderen we ten zeerste. De “onvolmaaktheid” van het hout maakt elk stuk uniek, net als wij mensen!

Ons speelgoed wordt geproduceerd volgens traditionele fabricageprocessen en met duurzame materialen uit de nabije omgeving, afkomstig uit de EU.

Kleur heeft de kracht om verbinding te maken met onze stemming en alles wat er binnenin ons gebeurt. Daarom komen de kleurstoffen rechtstreeks uit de natuur en herstellen ze op hun beurt de band met haar. Elk stuk wordt met de hand gekleurd; werken met kleurstoffen in plaats van acrylverf stelt hen in staat om op een vriendelijke en nobele manier in contact te blijven met het hout en zijn nerven. De kleurstof dringt diep door in het oppervlak van het hout zonder de schoonheid te bedekken en zorgt voor een blijvend effect.

Afhankelijk van de temperatuur, vochtigheid en wind wordt de kleurstof op verschillende manieren in het oppervlak van het hout opgenomen, maar dit waarderen ze omdat het een andere zegel van authenticiteit en waarachtigheid is.

Vanwege het teveel aan pigment kan het zijn dat sommige stukken kleur verliezen bij contact met speeksel, maar dat is helemaal prima omdat alle kleuren 100% veilig en niet giftig zijn. De elementen worden afgewerkt met wassen en oliën van plantaardige oorsprong. De oliën kunnen in het begin een sterke geur hebben, maar dit verzacht met de tijd. Geniet ervan zolang het duurt!

Grapat
We verzenden op dinsdag t/m vrijdag
We verzenden op dinsdag t/m vrijdag
Voor 13.00 besteld, dezelfde (werk)dag verzonden
Voor 13.00 besteld, dezelfde (werk)dag verzonden
Gratis verzending in NL vanaf € 75
Gratis verzending in NL vanaf € 100
Pakketpost € 6,95, Brievenbuspost € 3,95
Pakketpost € 6,95 Brievenbuspost € 5,10

Selecteer een Afleverpunt